Over

ONDERHOUD

Zonder onderhoud slijten de machine’s sneller en werken ze langzamer

Onderhoud is natuurlijk een van de belangrijkste dingen binnen een bedrijf. Zonder onderhoud slijten de machine’s sneller en werken ze langzamer. Het is dus heel belangrijk om hier boven op te zitten. We leveren voor elke machine de juiste smeermiddelen en olieen om deze in top conditie te houden. Ook heb je vaak het juiste gereedschap nodig om het onderhoud te doen. Zo hebben we bijvoorbeeld alle benodigdheden voor de onderhoudsmonteur van vetspuit tot steeksleutel en van hamer tot pulley-trekker. Kortom onderhoud begint bij Roman Techno!

Kukko

Wij hebben van Kukko verschillende onderhoudsgereedschappen als bijvoorbeeld pulley- en lagertrekkers maar ook lager montage sets. Met deze gereedschappen ben je zeker van een goede (de)montage van uw lagers/pulleys. Dit alles maakt het snel en gemakkelijk om het nodige onderhoud aan de machine’s te verrichten. Kom eens langs in de winkel en vraag aan de balie naar info!

Betex Inductie verwarmer

Met de Betex inductieverwarmer maak je het monteren en demonteren van lagers en bouten of moeren sneller en makkelijker. Door warmte zetten metalen producten uit hiervan kun je gebruik maken tijdens het monteren of demonteren van lagers en bouten. Als je een lager op een as wilt monteren dan is het makkelijk om de lagers iets te verhitten zodat deze uit zetten en net dat beetje groter worden waardoor je ze makkelijker kunt monteren. Dit werkt natuurlijk ook andersom als je een boutje hebt dat vast zit en je verhit deze dan raakt hij los door het uitzetten van het staal.

Monteren van aandrijfriemen

Wij verkopen ook apparatuur om v-snaren en aandrijfriemen op de juist manier te monteren. Zo moet een snaar op de juiste spanning staan als deze gemonteerd wordt om de kracht en levensduur zo lang mogelijk te maken. Ook is het belangrijk dat deze zo recht mogelijk zit om slijtage te voorkomen. Zo leveren wij spanningsmeters en uitlijngereedschap om dit zo eenvoudig mogelijk te maken!